Groep 4B

Welkom

Welkom op de pagina van groep 4B. U kunt hier algemene informatie over onze groep en lesinhoud vinden.

 

Psalm:

Elke maandag bespreken we een psalm, die een week later overhoord wordt. Welke psalm dit is, kunt u vinden in de schoolgids. Het is fijn als u de psalm enkele keren per week met uw kind zingt!

 

Taal en spelling:

In groep 4 werken we met de methode Taal Actief. Bij taal komen de volgende onderdelen aan de orde: woordenschat, taal verkennen, spreken en luisteren, schrijven. Bij spelling oefenen we elke week met één of enkele spellingregels.

 

Rekenen:

Groep 4 oefent dit jaar vooral met het rekenen tot 100. Ook beginnen we met het leren van de tafels. De kinderen moeten eind groep 4 alle tafelsommen tot en met 10 uit kunnen rekenen. We zijn met de nieuwe methode en ervaring van vorig jaar bezig met een andere aanpak van tafels aanleren. De tafels 1,2,10 en 5 moeten de kinderen in ieder geval uit hun hoofd kennen.

 

Vertelkoffer en boekbespreking:

In groep 4 houden de kinderen twee keer een vertelbeurt voor de klas. De eerste keer is dat aan de hand van een vertelkoffer. Het kind mag dan een onderwerp kiezen waar het al mee bekend is. Denk aan een huisdier, sport of hobby. De tweede keer houden de kinderen een boekbespreking. Op school krijgen de kinderen hier uitleg over, de voorbereiding moet verder thuis gebeuren.

 

Praktische zaken:

  • Elke maandag halen we geld op voor ons adoptiekind, Justin. Als uw kind het vergeten is, mag het ook gerust later in de week mee naar school.
  • Elke donderdag krijgen de kinderen na de ochtendpauze (10:30-11:45) gym van meester Bram. Wie zijn spullen regelmatig vergeet, kan helaas niet mee gymmen.

 

Bedankt voor het bezoeken van onze webpagina. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact op via de mail, parro of per telefoon.

 

Hartelijke groet,

Meester Van der Linden