Groep 1B

Hallo allemaal,  

 

Welkom op de pagina van groep 0B/1B. Hier kunt u van alles lezen over onze groep!

Ons hoofdthema dit jaar is 'Muis' van de illustrator Pauline Baartmans. De klas is aan de hand van dit thema ingericht. Ook de plaatjes op onze stoel, de kapstok, ons postvakje enzovoort is van de muis. Door het jaar heen werken we periodes over een bepaald thema. Die, en andere belangrijke informatie krijgt u steeds via de nieuwsbrief die elke nieuwe maand uitkomt. Juf Lobbezoo hoopt de hele week van maandag t/m donderdag voor de groep te staan.

 

Wat is belangrijk en fijn om te weten over onze groep?

 

Psalm

In groep 0B/1B leren we diverse Psalmen. Deze worden weergegeven op het Bijbelrooster, dat krijgt uw kind aan het begin van het jaar mee naar huis en toegestuurd, zo kunt u makkelijk thuis herhalen wat we op school behandeld hebben. Op het Bijbelrooster staat op maandag de Psalm aangegeven die we die week zullen oefenen. 

 

Zendingsgeld

Elke maandag staat er een spaarpotje in het lokaal waarin de kinderen hun zendingsgeld kunnen doen. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhouden van een adoptiekind. In groep 0B/1B halen we geld op voor Deybi Andres uit Colombia. Met elkaar kunnen we zo iemand helpen.

 

Verjaardag

Als je jarig bent (geweest), mag je trakteren. Als de traktatie voor schooltijd gebracht wordt, mag het aan de juf geven worden. Zij neemt het mee de klas in.

Warme traktaties mogen om 10.00 uur bij de voordeur worden gebracht. 

We hebben op school ook een diepvries, dus ijsjes kunnen voor schooltijd al meegebracht worden. Wij stoppen ze dan in de diepvries.

Wilt u met de juf afspreken wanneer uw kind trakteert? Want dan staat de speciale stoel klaar en hangen de slingers op. U kunt de verjaardag in de klas meevieren van 10:00 tot 10:15. Als u er niet bent maakt dat ook niet uit, de juf maakt een aantal foto’s van het feest en deze worden in Parro gepubliceerd.

 

Speelwerkles

In groep 0B/1B hebben we ieder dagdeel de speelwerkles. Met behulp van een planbord kiezen de kinderen steeds voor een werkje of een hoek. 's Morgens werken we, 's middags spelen we. Sommige hoeken zijn verplicht, andere hoeken zijn vrij. We hebben vier verplichte momenten: drie werkjes en één keer spelen met de spellen op de blauwe mat.

 

Taal, rekenen

Bij taal werken we aan woordenschat, daarbij leren we woorden die passen bij het thema waar we over werken. Iedere dag komt het voorlezen terug. Met taal zijn we ook veel onbewust bezig.

Met rekenen oefenen we met het tellen en doen we educatieve rekenspellen uit de methode 'Met Sprongen Vooruit'.

  

Gym

Een keer per week gaan we naar het speellokaal. Het is hierbij de bedoeling dat uw kind gymschoenen heeft, die we op school in een bak bewaren. Wilt u erop letten dat dit gymschoenen zijn met een soepele zool (géén zwarte zool) en gemakkelijke sluiting (géén veters)? Zet u de naam van uw kind even aan de zijkant van de zool of aan de binnenkant? De schoenen mogen de eerste week mee naar school.

 

Leerlijnen Jonge Kind

In groep 0B/1B worden nog geen (CITO-)toetsen afgenomen. We volgen de ontwikkeling van de kinderen door middel van observaties en registraties via het leerlingvolgsysteem Leerlijnen Jonge Kind van Parnassys. Het behaalde percentage na observeren vindt u in het rapport.

 

Fruit eten

In de hele school is het op dinsdag en donderdag ‘fruitdag’. Geef uw kind op deze dag dus iets gezonds mee naar school (fruit of een boterham met kaas bijvoorbeeld). Koekjes en snoepjes zijn op deze dagen niet toegestaan (óók niet als extraatje naast fruit).

 

Bereikbaarheid

Iedere dag ziet u de juf, en is er gelegenheid voor het stellen van korte vragen. Heeft u inhoudelijke vragen of opmerkingen over uw kind of anderszins dan kunt u per e-mail of via Parro contact opnemen. Wanneer u de juf wilt spreken, kunt u bellen naar school. Voor zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met W. van der Toorn. 

Is uw kind ziek, dan vinden wij het fijn als u dit voor schooltijd doorgeeft. Belt u dan naar school tussen 8.00 uur en 8.15 uur. Op maandagochtend hebben de leerkrachten weekopening. We zijn dan bereikbaar vanaf 8.15 uur. Afmeldingen voor tandarts etc. via mail/parro/briefje en niet mondeling.

 

Heeft u vragen? Schroom niet en kom gerust even langs of neem per mail, via Parro of telefonisch contact op!

U kunt mij bereiken via mailadres h.lobbezoo@wegwijzernederhemert.nl

 

Hartelijke groet van juf Lobbezoo

 

Voor al het genoemde geldt D.V.