Groep 3B

Leerkrachten

De kinderen hebben op maandag t/m donderdag juf Van Buuren.

Op vrijdagmorgen staat juf van Vuren voor de klas.

 

Op maandag, dinsdag en vrijdag zal juf van Klinken in de klas helpen. Op woensdag en donderdag zal juf van de Werken in de klas zijn voor ondersteunende taken. 

 

Zendingsgeld

Elke maandag staat er een spaarpotje klaar waarin de kinderen hun zendingsgeld kunnen doen. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhouden van een adoptiekind. Met elkaar kunnen we zo iemand helpen. Geeft u ook geld of een kerkbonnetje mee?

 

Psalm

Op maandag zingen de kinderen de geleerde psalm in een groepje bij de juf en leren ze de hele week de nieuwe psalm volgens het rooster. We zingen de psalm op school 3 tot 4 keer per dag. Ik verwacht dat u thuis ook met uw zoon/dochter oefent.  

 

Verjaardag

Als u de traktatie voor schooltijd brengt, mag u het in de klas zetten.

Warme traktaties of ijsjes mogen om 10.05 uur worden gebracht.

We hebben op school ook een diepvries, dus u kunt de ijsjes ook voor schooltijd brengen en in de diepvries doen.

 

Fruit-dag

Op dinsdag en donderdag is het fruit-dag. Het is dan de bedoeling dat de kinderen een lekker stuk fruit of groenten meenemen, maar het mag uiteraard ook een gezonde boterham met worst of kaas zijn. Ze mogen deze dagen dus geen koekjes of snoepjes mee naar school. Het helpt als u uw kind bijvoorbeeld een appel in stukjes mee laat nemen. Bij een banaan kan het handig zijn als u met stift de naam van uw kind er op zet.

 

Gym

Op donderdagmiddag (begin van de middag) gaat groep 3 onder leiding van meester Bram gymmen. We gaan dan in een rij naar de gymzaal toe. Het is de bedoeling dat uw kind dan gymkleding mee heeft (bij de kleuters waren het alleen schoenen, nu is het ook kleding). De gymtas gaat iedere week mee naar school en ook iedere week weer mee naar huis. Omdat de kinderen jong zijn, is het soms erg moeilijk en duurt het erg lang om snel om te kleden. Zou u er rekening mee willen houden dat u uw kind op donderdag makkelijke schoenen en kleding aan doet?

Ook is het erg fijn als het kind zelf bewust is van wat het aan heeft. De juf zal zoveel mogelijk helpen, alleen vergt dit veel tijd en dit is jammer van de gym tijd.

 

Groep 3

Dit jaar is een belangrijk, bijzonder, leerzaam en leuk jaar, want uw kind gaat leren lezen.

U heeft een geel boekje gekregen met allemaal rijtjes met woorden. Dit rijtjesboek mag u thuis houden totdat u een brief krijgt dat het boekje omgewisseld moet worden voor een nieuw (paars) rijtjesboek.

Wilt u uw zoon/dochter helpen???

Dan vraag ik u of u (minimaal) drie keer per week (uit dit rijtjesboek en uit een eigen leesboekje van thuis) met uw zoon/dochter hier mee wilt oefenen.

Thuis heeft u ook vast wel boekjes die u samen met uw kind kunt lezen. En anders kunt u bijvoorbeeld in Aalst naar de bibliotheek gaan en daar boekjes lenen (een lidmaatschap is gratis!)

Bij het leren lezen is het van belang dat een kind veel oefent (op diverse manieren), op school, maar ook thuis.

Bij taal neemt uw kind ieder thema (ongeveer één keer in de 3 weken) een brief mee in de kleur van het nieuwe thema. Wilt u deze brieven goed doornemen?

 

Huiswerk

Als kinderen achter blijven met lezen, rekenen of spelling krijgen ze daar huiswerk voor mee.

Bij lezen zal dit gaan om een treinrails waarbij de kinderen 3 keer in de week 10 minuten lezen. (sommige kinderen willen deze treinrails ook al kunnen ze goed lezen, dat is uiteraard prima)

Bij rekenen krijgt uw kind een boekje mee waar het elke week 2 bladzijden uit maakt. Wilt u dit samen met uw zoon/dochter nakijken en bespreken?

Bij spelling krijgt uw kind het woordpakket mee naar huis wat ze dan thuis 2/3 keer overschrijven.

Er zal voornamelijk huiswerk voor lezen worden meegegeven.

Als het huiswerk nodig is, krijgt u een brief met daarop exacte informatie.

 

Contact

Wilt u iets doorgeven, iets vragen of is er iets anders? U bent van harte welkom! Mijn voorkeur gaat uit naar een e-mail. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.

U mag ook buiten schooltijd bellen of binnen komen lopen (wilt u dit dan niet net voor, tijdens of net na schooltijd doen…?).